Utbildningar

  Flera sätt att studera rörlig bild på Gotland

  På Gotland finns flera olika utbildningar inom både filmskapande och andra närliggande områden. Här har vi listat några.

  Story Academy– Gotlands folkhögskola

  För dig som vill bli manusförfattare och jobba med kommersiell film finns Storyutbildningen vid Gotlands folkhögskola i Fårösund. Utbildningen delar delvis lokaler med Film på Gotland i Kustateljén i Fårösund.
  Du kan läsa mer om Storyutbildningen på deras hemsida.

  Film Crew Academy – Gotlands folkhögskola

  För dig som vill lära dig filmens olika funktioner och hantverksroller finns Filmcrew-linjen vid Gotlands folkhögskola i Fårösund. Utbildningen delar delvis lokaler med Film på Gotland i Kustateljén i Fårösund.
  Du kan läsa mer om Filmcrew-utbildningen på deras hemsida.

  Speldesign – Uppsala universitet, Campus Gotland

  För dig som vill lära dig att designa spel finns Speldesignsutbildningar vid Uppsala universitet, Campus Gotland. Du kan läsa utbildningen med inriktning på programmering, grafik eller produktion.
  Läs mer om de olika speldesignsutbildningarna på deras hemsida.

  Fotolinjen – Hemse folkhögskola

  Vill du lära dig stillbildsfoto finns Fotolinjen vid Hemse folkhögskola. Utbildningen har både ett första grundår och ett så kallat projektår för fotografer som redan kommit en bit på vägen och vill utvecklas. Grundåret innehåller även en liten del om hur man skapar film med stillbildskamera.
  Läs mer om Fotolinjen på deras hemsida.