PLAY film- och kulturfestival 18-19 juli. För unga av unga!

PLAY är en två dagar lång aktivitets-festival för sommarlediga barn och unga.  Festivalen planeras och genomförs av fem ungdomar i åldern 13-18 år. Fokus blir på workshops i allt från akrobatik till green screen och att skapa en rolig och kreativ mötesplats för barn och unga mellan 6-14 år.

PLAY håller till i Kustateljén i Fårösund där det finns gott om plats för allt från dans, klättring, animation, green screen, kafé, parkour, ponnyridning, ansiktsmålning och mycket annat. Alla mellan 6-14 år är välkomna. Är man under tio år tar man med sig en förälder.

Hittills är följande workshops klara:
Animation med Hasebullah Fateh & Saeed Amini
Testa green screen med Elias Holm & Albin Westfelt
Gör läskiga fejk-sår med Sebastian Gårdhagen
Grafitti med Fabian Lusth
Dans för de yngre med Agnes Lundgren
Teckna serier för de äldre med Agnes Lundgren
Akrobatik med Christian Hoas & Linnea Westberg
Jonglera med poiar med Christian Hoas & Linnea Westberg


Våra sommarjobbare Albin Westfelt, Noa Jensen Achren, Anna Lindgren, Zabine Dunstrand. Saknas på bilden gör Elias Holm

Tisdagen avslutas med den animerade klassikern ”Järnjätten” av Tim McCanlies. Filmen är barntillåten och har svenskt tal.

Onsdagen – ja hela festivalen avslutas med en konsert med shooting star, energiknippet Vincent Bugozi. Innan hans spelning premiärvisar Zabine & Anna, två av sommarjobbarna en musikvideo som de gjort tillsammans Josefina Hejdström på Vincents låt ”Best day of my life”.

 

Vill man bara hänga runt på festivalområdet går det också bra. Det finns möjlighet att testa klätterväggen, hoppa studsmatta, testa slackline och parkour. Kaféet är öppet hela tiden. Goda bullar och låga priser utlovas!

Hela festivalen är gratis för barn och unga 6-14 år samt medföljande vuxna.