Vanliga frågor

Här har vi samlat några frågor som vi ofta får, och saker som vi förstår att många undrar över. Har du frågor som du inte finner svar på här, tveka inte att maila oss på info@filmpagotland.se så svarar vi så fort vi kan.

Vilka filmprojekt får finansiering av Film på Gotland?

Filmkonsulenten tar generellt ställning till tre kriterier: Bra filmidé, genomförbarhet (dvs, det måste vara ett filmprojekt eller del av ett produktionsmoment som realistiskt går att genomföra) och gotländsk förankring. För att filmen ska vara förankrad på Gotland måste det finnas en eller flera kopplingar till Gotland tex att filmaren, manusförfattaren eller producenten är skriven på Gotland, filmen produceras helt eller delvis på Gotland eller att filmen har en tematisk anknytning till Gotland.

Hur får man jobb på en långfilmsproduktion på Gotland?

Skicka dina personuppgifter tillsammans med en CV till oss.  Vi kan inte lova något, men det underlättar att vi vet att du finns! Tidigare erfarenhet av professionellt filmarbete är givetvis meriterande. Du bör ha B-körkort.

Tar ni emot praktikanter?

Vi tar emot praktikanter under perioder på året då det finns mycket att göra. Skriv kort om dig själv och varför du vill praktisera hos oss och maila till info@filmpagotland.se