Nytt IKON-program ute nu

Programserien IKON:s vårprogram är klappat och klart. Tre filmer visas under våren med ett gemensamt tema som rör sig kring arbete och människovärde. Filmerna visas på Folkets Bio i Visby och efter varje visning förs ett samtal med en inbjuden samtalsledare. Du väjer själv om du vill stanna kvar och delta i samtalet. Fika finns att köpa. Biljettpris: 80 kr. Studenter/pensionärer/arbetslösa: 60 kr

Vårens IKON-program
Lördag 21 februari kl. 15.00
Still life Storbritannien 2013 Regi Uberto Pasolino 87 min
Tema: Livet, kärleken, arbetet och livet efter detta
Samtalsledare: Camilla Vallhagen, präst

John May arbetar med att ordna begravningar till personer som saknar anhöriga. I hans arbete ingår även att söka efter närstående, något han tar på största allvar. Hans noggrannhet uppskattas inte av hans arbetsgivare som vill ha effektivitet istället. En finstämd komedi om en man som till slut lär sig leva på riktigt.

still life

Lördag 7 mars kl. 15.00
Pussel Argentina 2010 Regi: Natalia Smirnoff 88 minuter
Samtalsledare: Elin Bååth (FI) och Agnes Lundgren (FI)

Maria del Carmen är den perfekta hemmafrun, alltid där för man och vuxna söner, i en förort till Buenos Aires. När vi möter henne är hon mitt uppe i förberedelserna för en födelsedagsmiddag, som visar sig vara hennes egen 50-årsdag. En födelsedagspresent visar sig vara nyckeln till en stillsam frigörelseprocess från den traditionella familjeliv Maria och hennes familj fastnat i. ”Pussel” är en träffsäker och inkännande skildring av en revolution i det lilla.

Lördag 11 april kl. 15.00
Avsked Japan 2008 Regi: Yojiro Takita 144 minuter
Samtalsledare: karin Eklundh, körledare

”Avsked” är en vacker och rörande film om en ung, arbetslös cellist som desperat efter jobb anställs för att utföra rituella svepningar av avlidna människor. En ceremoni som är vanlig i japan. Jobbet i sig är illa ansett, vilket gör att han inte vågar tala om för sin fru vad han arbetar med. ”Avsked” har vunnit Oscar för bästa utländska film och mängder med andra priser världen över.