Noomaraton 1-2 september 2018

Du har 24 timmar på dig att göra en film. Det enda du får veta är: ett tema, tre platser och tre föremål. Den 18:e upplagan av Noomaraton startar lördagen den 1/9 exakt klockan  09.00. Då får lagledaren ett SMS med årets kriterier. Sen är det bara att sätta igång att filma. På högst fem minuter skapar deltagarna en historia som på ett fiffigt sätt använder sig av kriterierna. En jury bedömer alla filmer och de två bästa belönas med en plats på riksfinalen i Stockholm den 29/9.

Vilka kan delta? Precis vem som helst. Noomaraton är en tävling för alla åldrar, och för filmare med mer eller mindre god erfarenhet av just filmande. Här är det berättandet som står i fokus, inte tekniken. Man tävlar i lag och lägger ner precis så mycket lust och energi och jobb man har lust med under tävlingens 24 timmar. Huvudsaken är att man har roligt!

Anmäl medverkan genom att skicka ett mail till ylva@filmpagotland senast fredagen den 31/8 kl. 12.00. Ange: Lagnamn, en kontaktperson, mobilnummer samt namn och ålder på lagmedlemmarna.

När filmen är färdig lägger ni upp den på Youtube eller annat lämpligt ställe. Länk till färdig film skickas till ylva@filmpagotland.se absolut senast kl. 09.00 söndagen den 2/9. Alla filmerna visas under årets upplaga av Quick Pix kortfilmsfestival på Fenix Ungkulturhus söndagen den 16/9 med start klockan 14.00.  Läs mer om själva tävlingsformen på www.noomaraton.se och se exempel på vinnare tidigare år.

Riksfinalen, där de två bästa filmerna från varje deltagande region tävlar, äger rum i Stockholm lördag 29/9. Vinnande lag belönas med resa och övernattning dit samt chansen att vinna presentkort på 10 000 kronor, priset till riksfinalens vinnande film.