Gotländsk film till Vera filmfestival

För nästan två år sedan började Mubarak Shah Purdel producera en kortfilm som beskriver delar av den resa han gjort för att ta sig från sitt hemland Afghanistan till Sverige.Nu visas ”Jag har gått från en kontinent till en annan kontinent”  på kort- och dokumentärfilmfestivalen ”Vera” på Åland. Mubarak är själv inbjuden för att berätta om filmen, både på skolvisningar och i ordinarie festivalprogram. Filmen är både en  beskrivning av en då 14-årig pojkes unika upplevelser av sin flykt och en kollektiv berättelse som förenar hundratusentals andra människoöden, delad av så många andra som inte heller har möjlighet att överleva på den plats de föddes. Idag reser Mubarak till Mariehamn och filmfestivalen ”Vera” för att visa och berätta om sin film, och sin långa resa.

Filmen tog sin början i ett projekt som Film på Gotland arrangerade i samarbete med Haima, ett boende för ensamkommande flyktingpojkar där Mubarak då bodde sedan ett år tillbaka. Som handledare hade han filmaren Patrik Muskos.

Mubarak är en fantastisk berättare och det finns möjlighet att boka upp honom för föreläsningar i samband med att filmen visas, till exempel på ungdomsgårdar, i skolklasser eller för personalgrupper. För mer information kontakta ylva@filmpagotland.se

Filmen är 19 minuter lång och har svensk text. Det finns att se på Film på Gotlands Vimeokonto (tryck på Vimeosymbolen i högerspalten)