”Fjärde dimensionen” vann manuspris i Trollhättan

Grattis Jonatan Bökman och Daniel Engstrand till det fina manuspriset som delades ut under Novemberfestivalen i Trollhättan. Jonatan har skrivit manuset och Daniel regisserat ”Den fjärde dimensionen” som tävlade i mellanviktsklassen. Ina Porselius deltog också i festivalen med ”Det gjorde du bra” men blev utan utmärkelse denna gång. Både Daniel och Jonatan gick ut Filmgymnasiet i Visby i somras. Jonatan studerar numera manus på Story-utbildningen i Fårösund och Daniel jobbar med film i Stockholm. Och i bland på Gotland.

Juryns motivering lyder:

Bästa Manus – Vi i juryn är otroligt imponerade av det extremt skickliga storybygget, i en väldigt svår genre, där även de mest etablerade filmskapare ofta faller in i logiska luckor. Här finns känsla, desperation, förvåning och inte minst kärlek. En historia som tål att upprepas! Filmen: Den fjärde dimensionen av Daniel Engstrand Manus av: Jonatan Bökman

Årets Novemberfestivaljury bestod av skådespelaren Sara Sommerfeld, regissören Emil Jonsvik och producenten, tillika konsulenten för Moving Sweden Helen Ahlsson.