Filmstudion i Fårösund

Kustateljén – mycket mer än en filmstudio

Vi huserar sedan 2013 i Kustateljén i Fårösund. Tillsammans med Filmcrewutbildningen, Storyutbildningen, ungdomsgården i Fårösund och Fårösunds bibliotek bildar vi en levande mötesplats och kulturhus på norra Gotland. Här finns förutom verksamheternas kontorsutrymmen en 1000 kvm stor filmstudio samt snickeri, rekvisitaförråd, metallverkstad, två klipprum, en mindre ljudstudio, en liten biograf med 15 platser och fyra loger möjliga att bo i för filmare som får stöd från Film på Gotland. Det finns två enkelsängar i varje loge. Du kan alltså bo, filma och göra efterarbete hos Film på Gotland i Kustateljén. För arbete och boende i studion som komplement till ansökan vid kort- och dokumentärfilm kontakta vår filmkonsulent Paola Ciliberto. För information om utrustning och tillgänglig teknik i studion samt övriga frågor om studion kontakta Ville Jegerhjelm.

I Kustateljen finns en fristående aktiv Filmstudioverksamhet (filmklubb) som regelbundet visar film under terminerna. Filmstudion drivs av kulturföreningen Kuno. Läs mer om deras program  här

Klicka här så kommer du till portalen som handlar om projektet Gotlands Filmcentrum och kulturhus i Kustateljén.

Studiorummet i Kustateljén
Studiorummet i Kustateljén används förutom till filminspelningar till workshops/seminarier, utställningar, teater/dansföreställningar, filmvisningar och som en lokal mötesplats för unga och gamla i Fårösund.
Fotoutställningen I Offrets fotspår i Kustateljén 2016
Fotoutställning i Kustateljén ”I Offrets fotspår” under Bergmanveckan 2016 om inspelningen av Andrej Tarkovskijs film Offret på Närsholmen 1985.
Från inspelningen under Open Set 2014. Under Gotland Film Lab
Sofia Norlin under en öppen filminspelning i Kustateljén 2014 i projektet Gotland Film Lab under Bergmanveckan.