Film på Gotland under Almedalen

Missa inte Petter Ringboms fantastiska dokumentär ”Shield and spear” & Elin Bååths och Narcisa Genesa Ions film ”We just want to live”. Båda visas under Almedalsveckan.

Vad: Shield & Spear
När:
Tisdag 30/6 2015, 18:00 – 21:00
Var: Folkets Bio Visby, Adelsgatan 39

Film på Gotland arrangerar ett seminarium och filmvisning under rubriken:
Kulturens subversiva roll och konstnärens röst i det politiska samtalet

Kulturellt utövande sägs ofta bidra till ett samhälles utveckling, men under vilka förutsättningar produceras kultur? Nya långfilmsdokumentären Shield and Spear av Petter Ringbom sätter fokus på konstens politiska roll i skuggan av ANC i Sydafrika 20 år in i demokratin. Inleds med mingel med Film på Gotland och efterföljande samtal.

Medverkande:
Paola Ciliberto, Film på Gotland. Kristin Ekström, Internationellt centrum för lokal demokrati.

—————————————

Vad: Vi just want to live
När: Måndag 29 juni 2015, 11:00-12:30
Var: Folkets Bio Visby, Adelsgatan 39

Ett år efter att de träffades på gatan, har det det uppstått en djup vänskap mellan rumänska Genesa och svenska Elin. De reflekterar tillsammans över situationen i Europa, diskrimineringen mot romer, men även om drömmar och om vänskap. Tillslut åker de tillsammans till Genesas hemby i Rumänien, och låter sin gemensamma berättelse bli till en dokumentärfilm.

F! Gotland premiärvisar filmen på Almedalsveckan. Efter visningen för vi med ledning av Elin och Genesa samtal om på vilket sätt jämlikhet och mänskliga rättigheter kan lyftas tydligare i samtalet runt utsatta EU-medborgares situation, på alla politiska nivåer.
elin o genesa
Elin Bååth är lärare på Komvux, och lokalpolitiker för Feministiskt initiativ. Hon är både politiskt och ideellt engagerad för nödställda EU-medborgares situation i Sverige.

Narcisa Genesa Ion är i Sverige med sin man och försöker samla ihop pengar till mat för dagen, till sin mamma i Rumänien, och till den stora drömmen – en egen bostad.

Filmen är producerad i samarbete med Film på Gotland https://www.facebook.com/filmpagotland?fref=ts
Musiken är skriven av Annika Wassén https://www.facebook.com/groups/308632090870/?fref=ts