“Kan han, så kan jag!” – om integrationsarbete i praktiken

Film på Gotland medverkar i Almedalsveckan med sett seminarium om intergration, utifrån en film som dokumenterar föreningen Demokrati för barns framtids arbetsmetoder. Seminariet som leds av ungdomar, har två delar. Under del 1 (14.00-14.45) ser vi Niklas Westergrens film om integrationsaktivisten

. Under del 2 (15.00-15.45) bjuder vi in till ett samtal om hur vi kan lyckas ännu bättre med integration i Sverige och i Europa. För Claudien var det en självklarhet att engagera sig i idrotts- och kulturfrågor, fast han var nyanländ i främmande land. Han grundade föreningen Demokrati för barns framtid (DBF), som blivit uppmärksammad både på hemmaplan, ute i Europa och på EU-nivå. Kom och se filmen som speglar ett praktiskt och vardagligt integrationsarbete men berättar också om hans och hans familjs bakgrund i inbördeskrigets Burundi. Filmen är gjord av filmaren Niklas Westergren, Visby. Kom med och delta i ett samtal om praktisk vardagsintegration med perspektiv från Gråbo (Visby, Gotland) till EU i Bryssel. Hur kan vi lyckas ännu bättre med integrationsarbetet?

Medverkande:
Claudien Tuyisabe, Integrationaktivist, Demokrati för Barns Framtid. Peter Molin, Länsråd, Region Gotland. Omid Mahmoudi, Författare. Jan Johansson, Diakon, Svenska kyrkan.  Elisabeth Hellström, Moderator.