Noomaraton 31/8-1/9

NOOMARATON – TÄVLINGEN DÄR MAN GÖR FILM PÅ TID!

I ÅR FIRAR VI 20 ÅR!

NOOMARATON är en filmtävling på tid, öppen för alla att delta i – oavsett ålder och filmerfarenhet.

Första helgen i september är det tävling. Lördag morgon kl 9.00 får de anmälda lagen årets hemliga Förutsättningar. Inlämningen av färdig film sker senast dagen efter  kl 09.00 på morgonen.

Anmäl ditt lag genom att skicka ett mail till: sandra@filmpagotland.se

Ange: 1) Lagnamn 2) Namn och ålder på alla i laget 3) Kontaktperson – namn, mobilnummer samt e-post. Kontaktpersonen är den som tar emot förutsättningarna via e-post och SMS, samt den som ansvarar för att den färdiga filmen skickas in till Sandra i tid.

Lägg upp filmen på valfri plattform och skicka en länk till Sandra.
Alternativt skickar du filmen vi Sprend, Wetranfer eller liknande direkt till Sandra.

Anmäl dig senast klockan 12.00 fredagen den 30 augusti 2019.

Tävlingen går av stapeln 31 augusti – 1 september 2019. 

Samtliga färdigställda filmer kommer att visas under Quick Pix – Gotland kortfilmfestival på Rondo i Klintehamn den 15 september. Två lag vinner resa och uppehälle under Riksfinalen Noomaraton som sker på Filmhuset i Stockholm i slutet av månaden.  

Läs mer på www.noomaraton.se

John Skoog vinner Efter Bergman-priset 2019

Efter Bergman-stipendiet är ett manusstipendium för nordiska filmskapare och riktar sig till filmskapare i Sverige, Finland, Danmark och Norge. Juryn fick in totalt 14 långfilmsmanus från svenska, norska och finska manusförfattare och har nu utsett en vinnare.  Vinnare av 2019 års Efter Bergman-stipendium är John Skoog för filmen Värn. John har gjort flera kortfilmer, bland […]

Filmtävling – En stor liten ö

Film på Gotland utlyser en tävling där du har chans att vinna 5000 kronor. Vi söker kortfilmer, högst fem minuter långa, som fångar det Gotland som betyder något särskilt för dig. Det kan vara dokumentär eller fiktion, humor eller drama, lyriskt, episkt, musikaliskt, coolt. Det kan vara en film med attityd, en film som viskar […]

Efter Bergman/After Bergman 2019

Utlysning: OBS! Förlängd anmälningstid till 22 aprilEfter Bergman – ett manusstipendium för nordiska filmskapareSkrivandet var en grundläggande del i Ingmar Bergmans skapande. Intentionen med det här priset är att belysa den sidan av Bergmans konstnärsskap och att lyfta fram manusets nyckelroll för filmberättandet. Läs mer här!