En grupp från Talangdagarna 2015 sitter i solnedgången vid Langhammars raukområde

Talangdagarna

En kreativ vecka för filmtalanger på Fårö

Talangdagarna är en vecka med möten, film, raukar, samtal, natur och Bergman! Film på Gotland arrangerar talangdagar på Fårö i samband med Bergmanveckan sedan 2009. Filmare från hela landet som har kommit en bit på väg bor och arbetar tillsammans under en intensiv vecka och tar även del av det bästa ur Bergmanveckans program.

”Jag har typ aldrig haft så kul som jag hade hos er. Hela grejen, det romantiska skimret, alla människor på en isolerad plats. Oerhört tacksam för att jag fick komma”.
Peter Grönlund (Tjuvheder) deltagare 2011.

Inspirerande möten och platser

Suzanne Osten, Wim Wenders, Sally Potter, Noah Baumbach, Greta Gerwig, Karl Ove Knausgård, Liv Ullman, Andrew Haigh, Catherine Breillat, William Dafoe är några av de filmare som deltagarna under talangdagarna har fått träffa genom åren. Filmvisningar, föreläsningar, besök på Bergmangårdarna, havsbad, grillkvällar bland raukarna står också på programmet. Allra mest uppskattat brukar visningarna av och samtalen om deltagarnas egna filmer. Talangdagarna på Fårö är ett samarbete med Film Stockholm/Filmbasen, Film i Skåne och FilmCloud, men även med övriga filmregioner i landet. Deltagarna ansöker om att få åka via sina respektive filmresurscentrum och får i många fall sin vistelse betald av dessa. Vi erbjuder ungefär 25 platser, det vill säga en plats per region. Skåne, Västra Götaland och Stockholm har några fler platser och Gotland har två. Deltagarna bor tillsammans i stugor i Sudersands semesterby och deltar i programpunkter inom och utanför Bergmanveckans program. Kontakta din filmregion för att få reda på vad som gäller.

Talangdagarna äger rum mån-fre under Bergmanveckan varje år.

Här kan du se berättelser och sammanfattningar från några av föregående år.

Talangdagarna 2015

Talangdagarna 2013

Talangdagarna 2011

 

Gruppbild över hela alla deltagare från talangdagarna 2012