Quickpix 2015

Sammanfattning av Quickpix 2015

2015 års festival ägde rum den 20:e september på Folkets Bio i Visby och programmet innehöll bland annat visning av Noomaraton-filmer, uttagning till Novemberfestivalen 2015 och en massa annat smått och gott.

Vinnare direktkvalificering Mellanvikt Novemberfestivalen 2015 var Mubarak Shah Purdel som vann förstapris i Trollhättan i mellanviktsklassen med ”Jag har gått från en kontinent till en annan”.

Motivering
”Filmen har ett moget hantverk och med några väl valda associativa bilder vågar den lita till berättelsens kraft och akuta aktualitet. En del filmer mår bäst av att uttrycket skalas ned till det mest essentiella, och det är en konst att som filmare göra de övervägningarna. I det här fallet lyckades filmskaparna alldeles utmärkt.” En längre variant av Mubaraks film går att se under fliken Film på ön här på vår hemsida.

Bild på Filmaren Mubarak Shah Purdel
Gotländske Mubarak Shah Purdel tar hem 1a-pris i mellanviktsklassen 2015 för filmen om sin flykt från Afghanistan. Foto: Novemberfestivalen.

 

Filmerna som vann

Nedan finner du länkar till filmerna som vann i 2015 års festival.

1:a pris Noomaraton Gotland 2015 ”Förväntan” av lag Lifen & Lufen med Liv Sundblad och Ludvig Lindahl

2:a pris Noomaraton på Gotland 2015 ”Two Souls” av lag Pure Fiction med Pierre Wilén, John Sink, Bosse Carlson och Adam Gutelind.

Publikens pris på Gotlands kortfilmsfestival Quickpix gick 2015 till Noomaraton-filmen ”Historien om Tjelvar” av laget Goldenproduction som består av Johan Johansson, Simon Hernandez, Kevin L Fogelqvist och David Rohnström.