Ansök till Reflektor

Reflektor, Filminstitutets talangprogram under Novemberfestivalen, fortsätter. Nu finns möjlighet att ansöka om att bli Gotlands deltagare! Ansök senast den 18 oktober.

Talangsatsningen Reflektor är en nationell satsning som görs som ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet och Novemberfestivalen. Den vänder sig till unga filmare som befinner sig precis i början av sitt filmskapande. Reflektor kommer äga rum under Novemberfestivalen, 23-25 november i Trollhättan.

Du och cirka tjugo unga filmare från hela landet möts och erbjuds ett exklusivt, separat seminarieprogram, samtidigt som du  får möjlighet att delta på Novemberfestivalens öppna seminarier och visningar. Med en första samling på fredag och en gemensam avslutning på söndag förmiddag blir det ett fullspäckat program som sträcker sig över hela helgen.

Talangsatsningen Reflektor har som mål att inspirera unga att göra film och våga satsa på sina visioner och projekt. Därför kommer huvudfokus att ligga på att presentera att det finns flera olika vägar in filmskapandet och lägger vikt vid att välkomna alla filmarbetare och roller att ta del av satsningen.

Du och gruppen som möts i Trollhättan möts ytterligare en dag under våren på Filmhuset i Stockholm. Mer information om det om du blir antagen.

När: 23-25 november 2018

Var: Trollhättan, Folkets Hus.

Kostnad: Gratis om du blir utvald. Film på Gotland
står för resa och logi och innehållet arrangeras av SFI och Novemberfestivalen.

Vem kan söka: Programmet vänder sig till dig som börjat med film och kanske gjort en eller två filmer och är mellan 18 och 26 år.

Hur söker du?: Skicka ett mail till ylva@filmpagotland.se och berätta lite om vem du är, varför du vill åka och vad du har gjort för filmer. Skicka gärna länk till en eller ett par filmer.