Utbildningar

Flera sätt att studera rörlig bild på Gotland

På Gotland finns flera olika utbildningar inom både filmskapande och andra närliggande områden. Här har vi listat några.

Storyutbildningen – Fårösunds folkhögskola

För dig som vill bli manusförfattare och jobba med kommersiell film finns Storyutbildningen vid Fårösunds folkhögskola. Utbildningen delar delvis lokaler med Film på Gotland i Kustateljén i Fårösund.
Du kan läsa mer om Storyutbildningen på deras hemsida.

Filmcrew-linjen – Fårösunds folkhögskola

För dig som vill lära dig filmens olika funktioner och hantverksroller finns Filmcrew-linjen vid Fårösunds folkhögskola. Utbildningen delar delvis lokaler med Film på Gotland i Kustateljén i Fårösund.
Du kan läsa mer om Filmcrew-utbildningen på deras hemsida.

Speldesign – Uppsala universitet, Campus Gotland

För dig som vill lära dig att designa spel finns Speldesignsutbildningar vid Uppsala universitet, Campus Gotland. Du kan läsa utbildningen med inriktning på programmering, grafik eller produktion.
Läs mer om de olika speldesignsutbildningarna på deras hemsida.

Fotolinjen – Hemse folkhögskola

Vill du lära dig stillbildsfoto finns Fotolinjen vid Hemse folkhögskola. Utbildningen har både ett första grundår och ett så kallat projektår för fotografer som redan kommit en bit på vägen och vill utvecklas. Grundåret innehåller även en liten del om hur man skapar film med stillbildskamera.
Läs mer om Fotolinjen på deras hemsida.